Amanda Van Aken-Hendriks


Over Mij

Mijn naam is Amanda Van Aken-Hendriks. Een veertiger die naast moeder van drie prachtige kinderen en echtgenote van een fantastische man, bestaat uit vele levenservaringen, innerlijke delen en aangenomen rollen. Mijn ervaringen, innerlijke delen en rollen hebben mij gebracht naar wérkelijk weten en aanvaarden wie ík ben, wat ík wil en wat ík kan. Ik leef mijn leven nu zoals ik het wérkelijk wil, voel en leef mijn passie en volg mijn verlangens. Ik accepteer en ben dankbaar voor mijn levenspad met alle oneindige ups en downs! Lees hieronder meer over mij, mijn achtergrond en passie.

Mijn geluksmomenten en passie
Mijn geluksmomenten ervaar ik heel sterk als ik talent en passie ontmoet in mensen via een film, een maaltijd, een concert, een knutselwerkje van mijn dochter, een schoongemaakt huis, een massage, in een gesprek, in mijn relatie, een winkel, een concept … de lijst is eindeloos…

Ik heb ontdekt dat deze momenten mij zo raken, omdat deze mensen hun werkelijke potentieel leven; zijn wie ze werkelijk zijn. Dit is lange tijd mijn eigen zoektocht geweest… Ik wilde leven in plaats van overleven, maar wist werkelijk niet hoe. Ik verlangde ernaar te ontdekken wie ik werkelijk was, waar mijn innerlijk vuur van aan ging en hoe ik dat werkelijk kon gaan leven als ik dat ontdekt had. Dit bleek een ware ontdekkingsreis. Een bewustzijnsproces dat een destijds nog onbekende hoeveelheid tijd, geduld, aandacht, moed, bloed, zweet en tranen en doorzettingsvermogen nodig had met bestemming unknown…

Mijn professionele achtergrond
Deze ontdekkingsreis begon al in mijn jeugd. Doordat ik als tiener nog onvoldoende in verbinding stond met mijn kern/ mijzelf, was een passende studiekeuze een uitdaging. Ik ben gestart op de HEAO en geëindigd bij de opleiding HBO Pedagogiek in Tilburg. Vanuit mijn werkervaring op een leefgroep voor verstandelijk beperkte kinderen met gedragsproblemen en de kinder- en jeugdpsychiatrie ben ik me gaan ontwikkelen en bijscholen in het werken met volwassenen. Mijn basis heb ik gelegd op de  Academie voor Integratieve Psychotherapie in Amsterdam. Vervolgens ben ik als een blok gevallen voor het gedachtengoed van Hal en Sidra Stone. Hun Voice Dialogue ‘methode’ wilde ik eigen maken en me meer verdiepen in transformatiepsychologie. Dit heb ik gedaan middels een opleiding bij het ITP in Bergen. Een LifeCoach opleiding bij Atma in Amersfoort was de laatste stap waarna ik me vollledig voelde om als zelfstandige het werkveld in te stappen met Inner Passion. Dit was in 2011. Dit is uitgemond in De Borgmolen in Sint-Oedenrode. Ik werd initiatiefneemster en trotse directeur van dit concept. Reguliere en aanvullende zorg onder één dak uitgevoerd door mensen die vanuit hun hart hun vakgebied vorm geven. Innerlijke passie onder één dak! De rol als directeur was uiteindelijk niet wat mij gelukkig maakte. Een Burn-out was nodig om dit ten volle aan te gaan. Mijn lijf was moe, doodmoe van het overleven, het wilde leven! Terug naar mijn innerlijk vuur bleek de weg…

Mijn innerlijke delen
Opnieuw ging ik de reis naar binnen maken die ik door levensomstandigheden al eerder uitgebreid bewandeld had. ‘Houdt het dan nooit op?!’, dacht ik. Ik ontdekte opnieuw dat persoonlijk ontwikkelen een levenslange reis is waar je je wel of niet voor open wil stellen en in welke gradatie. Steeds een laag dieper past bij mij… . Het is mijn weg… Ik raakte in dit proces met momenten heel dichtbij mijn verlangen en was er ook met veel momenten ver van weg.

Mijn innerlijk leven als samenstelling van innerlijke delen, viel uiteindelijk als een puzzel in elkaar. Er waren delen in mij die passievol waren, wisten wat ze wilden en werkelijk geluk en liefde konden ervaren, deze werden echter overschaduwd door delen die mij tegen hielden, wilde behoeden. Ze waren angstig. Bang voor verandering als ik ‘mijn kop boven het maaiveld’ uit zou steken en ‘in mijn ‘licht’ zou gaan staan. Daar lag een oordeel op. Een kritische innerlijke stem die mij duidelijk maakte dat je dat niet hoort te doen. Het maakte mij angstig… Maar waarom moest ik mijzelf kleiner houden dan ik werkelijk was? Dit besef maakte dat ik mijzelf wilde en ook ging bevrijden. Anderen hierbij begeleiden op hún pad bleek wederom precies te zijn waar mijn innerlijk vuur van aan ging! Mijn praktijknaam Inner Passion was herboren!

Waarom Inner Passion

Het raakt en ontroert mij als ik mensen gevangen zie in zichzelf als een rups in een cocon. Ik heb een diep vertrouwen ontwikkeld dat de mens soms, net als de rups, door de weerstand heen moet om zich te ontpoppen tot een prachtige vlinder. Alles om dit proces goed te doorlopen is aanwezig, maar vraagt tijd, geduld, vertrouwen en aandacht. Dit proces doe je zelf.
Het is alleen met momenten nodig om hier iemand bij te halen om je blinde vlekken bewust te maken of om je bij te staan in het donker en de weg naar het licht te laten ervaren. Dan kun je weer zelf verder ontwikkelen en groeien als regisseur van je eigen leven! Het ontdekken, leren kennen en omarmen van alle delen die in jou huizen van heel licht tot heel donker is een uitdagende reis. Maar het is uiteindelijk het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven!

 

Mensen aanmoedigen om de moed te vinden om te zijn wie ze werkelijk zijn met alle delen, uitdagingen en doelstellingen, is wat mij gelukkig maakt. Voor mij is het belangrijk dat mijn cliënten zich bij Inner Passion welkom voelen met alles wat er is!

Hartelijke groet,
Amanda