Werkwijze: De Bus met Ikken

Stel je eens voor dat je lichaam een bus is met daarin allemaal passagiers (innerlijke delen) die ieder een eigen stem hebben. De buschauffeur bepaalt de weg, heeft de regie, en staat het meest in contact met zijn passagiers achter zich. Zij kunnen invloed uitoefenen op de reis en haar bestemming. Maar wat nu als deze reis, niet de reis is die jij voor ogen had? Dat de passagiers die een andere kant op willen ver achter in de bus zitten en niet gehoord worden. Dat is het moment dat je beseft dat het niet goed gaat in je leven. Je verwachtingen van het leven en van jezelf zijn niet wat je ervan gehoopt had.

Tijd dus om ruimte te maken en in gesprek te gaan met de passagiers achter in de bus. Tijd voor een vernieuwde dynamiek tussen de buschauffeur en zijn passagiers om werkelijk op jouw plaats van bestemming te komen! Tijd voor Voice Dialogue bij Inner Passion!

Voice Dialogue is een methode om in dialoog te komen met deze passagiers als in innerlijke stemmen. Deze behoren toe aan de verschillende delen van onze persoonlijkheid: onze ikken. Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Vaak identificeren we ons met één of meerdere deelpersoonlijkheden, waarmee we hebben leren leven, onze zogenaamde “primaire ikken”, terwijl andere delen van ons tevergeefs hun stem proberen te laten horen. Deze delen noemen we de “verstoten ikken”.

Inner Passion laat je ervaren vanuit welke innerlijke delen je jouw leven leeft en welke delen verstoten zijn. Je gaat ervaren hoe het is om werkelijk regie te voelen over wie jouw bus bestuurt als in wie jouw leven leidt.

Voel je welkom met al je delen en verlangens!

Lees in het onderstaande artikel meer over mijn werkwijze als coach…

“Coach? Wat doe jij nu eigenlijk?”
De grote visvijver aan coaches…

‘Coaching’ is een populair begrip geworden en zegt tegelijkertijd niets meer over de unieke mens die de coaching uitvoert. Geen wonder dus dat mensen vragen “Wat doe jij nu eigenlijk?” Het heeft mij dan ook uitgenodigd om deze vraag eens diep in mezelf te stellen en mijzelf een meer onderscheiden ‘titel’ te geven…

Als ik zeg: “Ik begeleid mensen van het donker naar het licht door ze met het donker te leren zijn en hun kracht en werkelijke zelf te ontmoeten.’ Dan denk je mogelijk: “Laat maar, dat is veel te zweverig voor mij.”

Toch is zweverig niet wat er gebeurt in mijn sessies…

Het tegendeel is waar. Het is heel erg met de voeten op de grond en vaak hard werken voor mensen om dat wat ze zo vast heeft gehouden te doorbreken…. Je leven overleven is namelijk veel vertrouwder en ‘veiliger’ dan loslaten en wérkelijk je leven leven! Overleven is alleen veel vermoeiender en vaak gaat het met veel fysieke, sociale en emotionele klachten gepaard…

De mensen die bij mij komen zijn dan ook ontzettend moedig om deze stap te zetten! De kracht vinden en houden om het aan te gaan, gaat met ups en downs. Dat is een uitdaging! Er is namelijk vaak al veel teleurstelling aan vooraf gegaan… “Wie garandeert me dat het nu écht anders zal zijn en dat de oude kwetsbaarheid niet weer boven komt drijven?” Aldus de innerlijke beschermer die vaak al een leven lang zijn uiterste best doet om je te behoeden voor dát wat eens noodzakelijk was voor je om te verbergen om te ‘overleven’…

Vertrouwen uitstralen, erkenning geven en écht aanwezig zijn is wat ik doe. Ik kijk telkens met bewondering en verwondering naar de processen die zich dan ontvouwen… De keuzes die mensen leren maken, gedrag dat verandert, gevoelens en innerlijke delen die er eindelijk mogen zijn, fysieke klachten die verminderen/verdwijnen: kortom kwaliteit van leven dat verbetert… daar doe ik het voor! Ik streef ernaar mensen zo snel mogelijk op eigen benen te zetten. Eigen regie is essentieel!

Ik houd van mijn vak, ik bén het en voer het uit met veel passie, enthousiasme en deskundigheid (zowel uit (levens)ervaring, kennis als uit intuïtie). Dus zweverig of niet… mijn ervaring is dat je bij mij werkelijk verder komt!

Daarmee kom ik terug op mijn ‘titel’: Coach. Ik leef wérkelijk en bewust mijzelf, zowel in mijn werk- als privéleven. Dit is niet statisch en blijft een oneindig proces van bewustwording en ontwikkeling van mezelf als uniek mens in deze wereld. Ik ben zelf ‘wakker geworden’ in mijn eigen leven en beoog wakker te blijven en dit ook in anderen te bewerkstelligen. Je zou me dus ‘Ontwaker’ kunnen noemen…

Weet je dan wat ik doe? Mogelijk een beetje meer…

Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.

Amanda Hendriks

Ontwaker bij Inner Passion